Pia_ja_viulu (1)

Konserttimestari

Pia Pelkonen (s.1977) aloitti musiikkiopinnot Päijät-Hämeen konservatoriossa 4-vuotiaana. Piano-, viulu- ja lauluopinnot johtivat musiikkipedagogin tutkintoon vuonna 2001. Opinnot jatkuivat Lontoossa Royal Academy of Music –musiikkikorkeakoulussa vuosina 2001-2003, jossa Pia opiskeli Maurice Hassonin johdolla valmistuen Diplomiviulistiksi vuonna 2003 (Postgraduate Diploma in Solo Performance). Samana vuonna hän suoritti Royal Academy of Music –musiikkikorkeakoulussa  viulunsoitonopettajadiplomin (LRAM Teaching Diploma). Lontoon opintoihin Pialle myönnettiin apuraha Suomen kulttuurirahastosta sekä merkittävä stipendi Royal Academy of Music –musiikkikorkeakoulusta pääsykoemenestyksen perusteella. Royal Academy of Music – musiikkikorkeakoulussa Pia sai sivuaineeksi klassisen laulun, jota hän opiskeli Charles Brettin johdolla. Pia Pelkonen suoritti toisen viuludiplominsa Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui myös Musiikin Maisteriksi. Sibelius-Akatemiassa sivuaineina olivat klassinen laulu ja barokkiviulu. Lisäksi hän on opiskellut lukuisilla viulun mestarikursseilla ympäri Eurooppaa opettajinaan mm. Jean Mouillére, Jean-Jacques Kantorow, Hagai Shaham, Sylvia Rosenberg.

Pia Pelkonen on työskennellyt viulistina lähes kaikissa Suomen sinfoniaorkestereissa 17-vuotiaasta lähtien, useissa myös konserttimestarin tehtävissä, sekä ulkomailla useissa kansainvälisissä orkestereissa, kuten oopperaorkesterissa Itävallan Tirolissa 2009-2012 (Tiroler Festspiele) sekä useissa orkestereissa mm. Englannissa, Saksassa ja Italiassa konsertoiden useissa Euroopan merkittävimmissä konserttisaleissa, Kuten Mozarteum ja Berliinin Filharmonia.

Vuodesta 2004 lähtien Pia Pelkonen on perustamansa jousikvartetti Allegros’ n 1. viulisti. Kvartetti on konsertoinut aktiivisesti 13 vuoden ajan sekä Suomessa että ulkomailla. Vuonna 2006 Allegros konsertoi mm. Bangkokissa Thaimaassa Bangkok Symphony Orchestran kutsumana, ja vuonna 2010 Allegros konsertoi Ranskassa, sekä Pierrefitte Sur Sauldre’ ssa että Pariisissa.

Muusikon töidensä ohella Pia on toiminut myös viulunsoiton opettajana ja aktiivisena kamarimuusikkona monissa kokoonpanoissa. Tällä hetkellä Pia esiintyy mm. duona pianotaiteilija Risto Laurialan kanssa.