Kapellimestari

Veli-Antti Koivuranta (s. 1978) on musiikkikoulutukseltaan laaja-alainen. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa niin musiikkikasvatusta kuin musiikinjohtamista. Veli-Antti Koivuranta opiskeli orkesterinjohtoa puhallinkapellimestariluokalla opettajinaan mm. Atso Almila, Kalervo Kulmala, Jorma Panula, Pertti Pekkanen, Leif Segerstam ja Kari Tikka. Sivuaineenaan hän on opiskellut kuoronjohtoa Matti Hyökin johdolla.

Opiskeluiden ohella Veli-Antti Koivuranta on ehtinyt johtaa mm. Kuopion kaupunginorkesteria, Vaasan kaupunginorkesteria, Eestin puolustusvoimien puhallinorkesteria. Kilpailukokemusta Koivurannalla on Wienin kansainvälisestä Windmaker-puhallinkapellimestarikilpailusta, jonne hänet valittiin ainoana pohjoismaisena edustajana.

Veli-Antti Koivuranta työskentelee sekä kapellimestarina, musiikkipedagogina että musiikin luennoitsijana. Hän johtaa useita erilaisia kokoonpanoja uuden ja vanhan musiikin parissa sinfoniaorkesterista kamarimusiikkiyhtyeisiin. Helsinginkadun filharmonikoiden kapellimestarina Veli-Antti Koivuranta on toiminut syksystä 2003 alkaen kehittäen tänä aikana orkesteria 15-henkisestä kamariorkesterista yli 60-henkiseksi sinfoniaorkesteriksi. Hänen toimestaan orkesterin ohjelmiston monipuolisuus ja haasteellisuus ovat lisääntyneet samanaikaisesti. Merkittävinä esityksinä voidaan mainita mm. Helsingin Musica Nova -festivaaleilla kantaesitetty Markus Fageruddin säveltämä musiikkiteatterispektaakkeli A-A-America sekä ensi kertaa Suomessa kuultu Gustav Mahlerin Sinfoninen preludi.