Hae konserttimestariksi

Avoin teht√§v√§: KONSERTTIMESTARIN TY√ĖSUHDE

EDIT: HAKU ON P√Ą√ĄTTYNYT! Kiitos kaikille hakijoille. Teht√§v√§√§n valittiin Pia Pelkonen.

Etsimme Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri Helsinginkadun Filharmonikoihin MUSIIKIN TUNTIOPETTAJAA (konserttimestaria) määräaikaiseen työsuhteeseen.

Konserttimestarin tärkeimmät työtehtävät ovat:

  • Orkesterin jousiston kouluttaminen sek√§ jousitusten tekeminen
  • Koko orkesterin viritt√§minen ja tarvittava ohjeistaminen
  • Koesoittoihin ja kokouksiin osallistuminen
  • S√§√§nn√∂llinen neuvonpito orkesterin kapellimestarin kanssa

VAATIMUKSET JA TOIVEET

Edellytämme hakijalta ammattitaitoista viulunsoiton osaamista ja sinfoniaorkesterisoiton kokemusta. Katsomme eduksi kokemuksen konserttimestarin tehtävästä sekä viulupedagogina toimimisesta ja mahdollisesta orkesterinjohtamisesta. Arvostamme luotettavaa yhteistyö-, organisointi- ja paineensietokykyä sekä oma-aloitteisuutta. Odotamme sujuvaa suomen ja englannin kielen osaamista osana opetusta.

PALKKAUS JA EDUT

Tarjoamme monipuoliset opetustehtävät ja suuren kaupungin henkilöstöedut. Palkkaus määräytyy OVTES:n mukaisesti. Opetustunteja on noin 80 h/lukukausi.

TY√ĖSUHTEEN KESTO

Helsingin ty√∂v√§enopisto luo tuntiopettajan m√§√§r√§aikaisen ty√∂suhteen lukukaudeksi kerrallaan. Tavoitteena on silti pitempiaikainen yhteisty√∂ konserttimestarin teht√§v√§ss√§. Ensimm√§inen ty√∂suhde ja koeaika alkaa 22.11.2016 ja p√§√§ttyy lukukauden p√§√§ttyess√§ 20.12.2016. Koeajan j√§lkeen ty√∂suhdetta voidaan jatkaa seuraavaksi lukukaudeksi, joka on 10.1.‚Äď13.5.2017.

LIS√ĄTIEDOT JA OHJEET

Lisätietoja antavat taideaineiden koulutuspäällikkö Satu Luomajoki, p. 09 310 88656 ja musiikin suunnittelijaopettaja, kapellimestari Veli-Antti Koivuranta, p. 09 310 88 606. Alla tarkemmat ohjeet valintamenettelystä. Täytä hakemuksesi 29.9.2016 klo 16.00 mennessä Helsingin kaupungin sähköisessä rekrytointipalvelussa tai lähetä hakemuksesi vapaamuotoisena Veli-Antti Koivurannalle sähköpostiin määräaikaan mennessä. Työavain 33-2-16 ohjaa oikeaan hakemukseen.

 

Helsinginkadun Filharmonikot

Helsinginkadun Filharmonikot on Helsingin työväenopiston sinfoniaorkesteri, jossa soittaa viikottain n. 65 aikuisikäistä orkesterimusiikin harrastajaa.

Helsinginkadun Filharmonikot valmistaa vuosittain kolme täysimittaista ja korkealaatuista konserttia sekä esiintyy säännöllisesti eri tapahtumissa. Ohjelmisto painottuu länsimaiseen taidemusiikkiin 1750-luvulta nykyhetkeen. HF:n solisteina vierailee kausittain sekä koti- että ulkomaisia huipputason instrumentti- ja laulutaiteilijoita. Orkesteri tekee aktiivisesti yhteistyötä myös pääkaupunkiseudun eturivin kuorojen kanssa. Konsertteja järjestetään eri puolilla pääkaupunkiseutua monissa konserttisaleissa ja kirkoissa.

Orkesteri harjoittelee tiistai-iltaisin klo 18.20‚Äď21.20 Helsingin ty√∂v√§enopiston Opistotalolla Kalliossa (Helsinginkatu 26). Kausi jakaantuu syys-, talvi- ja kev√§tperiodeihin, joiden kunkin kesto on n. 10 harjoitustiistaita sis√§lt√§en kaksi viikonloppuharjoitusp√§iv√§√§. Opetustunteja on periodia kohden n. 50h + konsertit.

Orkesterin taiteellisena johtajana toimii kapellimestari Veli-Antti Koivuranta. Hänen johdollaan vuodesta 2003 alkaen Helsinginkadun Filharmonikot on esittänyt 110 teosta 56 eri säveltäjältä yhteistyössä 50 eri ammattisolistin kanssa sisältäen 77 laajamuotoista konserttia 10 paikkakunnalla ja 24 eri konserttipaikassa. Mukana orkesterissa on tuona aikana esiintynyt lähes 300 soittajaa ja 8 konserttimestaria.

 

VALINTAMENETTELY

1. Hakuvaihe

Hakuajan päätyttyä suoritetaan tarvittaessa esikarsinta hakemusten perusteella. Toiseen vaiheeseen valitaan max. 6 hakijaa. Hakijoille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista ja toisen vaiheen aikatauluista 4.10.2016 mennessä.

2. Soittonäyte ja haastattelu

Toisessa vaiheessa 11.10.2016 on vuorossa soitton√§yte 8‚Äď10 min. sek√§ haastattelu 8‚Äď10 min. N√§ytett√§ ja haastattelua arvioi orkesterin √§√§nenjohtajista koostuva toimikunta. Soitton√§ytteess√§ arvioidaan hakijan viulunsoiton teknist√§ ja taiteellista osaamista. Haastattelussa arvioidaan hakijan n√§kemyksi√§ harrastajaorkesterin konserttimestarina toimimisesta ja sen pedagogisesta kehitt√§misest√§. Toisen vaiheen perusteella valitaan ty√∂n√§ytteeseen max. 3 hakijaa.

Soittonäyte

  1. W. A. Mozart: vapaavalintainen I osan soolokadenssi (Joachim) viulukonsertoista nro 4 tai 5.
  1. Valikoituja I-viulun orkesteripaikkoja orkesterin viime vuosien ohjelmistosta

a) Dmitri Shostakovitsh: 5. sinfonia, IV osa (harjoitusnumerot 97‚Äď107)
Lataa tiedosto tästä

b) Jean Sibelius: 5. sinfonia, I osa (harjoituskirjaimet L‚ÄďQ)
Lataa tiedosto tästä

c) Gustav Holst: Planeetat, osat II (tahdit 30‚Äď68), III (tahdit 203‚Äď227) ja VI (tahdit 193‚Äď221)
Lataa tiedosto tästä

d) Gustav Mahler: Vaeltavan kisällin lauluja, osa II (harjoitusnumerot 8-12)
Lataa tiedosto tästä

3. Työnäyte

Työnäytteessä hakija toimii orkesterin konserttimestarina 25 minuutin ajan. Orkesterisäestyksellisen viulusoolon lisäksi näytteessä arvioidaan hakijan äänenjohdollisia ja pedagogisia valmiuksia konserttimestarin tehtävässä.

a) Richard Strauss: Neljä viimeistä laulua, osa III (viulusoolo)
Lataa tiedosto tästä

b) Edward Elgar: The Dream of Gerontius (valikoituja katkelmia)
Lataa tiedosto tästä