Orkesteri

Helsinginkadun filharmonikot on Helsingin suomenkielisen työväenopiston sinfoniaorkesteri, joka juhlii tänä vuonna 70:ttä toimintavuottaan. On siis juhlan aika! Helsinginkadun filharmonikoissa soittaa aikuisikäisiä, taustaltaan erilaisia musiikin harrastajia. Monilla on takanaan pitkäjänteinen, usein jo lapsuudessa aloitettu soittoharrastus, jonka jatkamiseen orkesteri antaa hyvän mahdollisuuden. Orkesteri on kokoonpanoltaan sinfoniaorkesteri, joka muodostuu jousista, puupuhaltimista, vaskipuhaltimista ja lyömäsoittimista. Konserttimestarina toimii Laura Lintula ja orkesteria johtaa kapellimestari Veli-Antti Koivuranta.

Kev√§√§ll√§ 2010 esitimme yhteisty√∂ss√§ Akateemisen laulun, Cantabile-kuoron ja huippusolistien kanssa Verdin sielunmessun. Syksyll√§ 2010 ty√∂stimme yhdess√§ Jaakko Kuusiston kanssa Jean Sibeliuksen viulukonserton d-molli ja lis√§ksi syysohjelmassamme oli Einojuhani Rautavaaran Apotheosis sek√§ Robert Schumannin sinfonia nro 3 “Reinil√§inen”. Helmikuun 2011 vaihteessa konserttimme ohjelmassa oli hiukan harvemmin kuultua suomalaista orkesterimusiikkia Suolahden, Mielckin ja Kuulan kyn√§st√§, ja toukokuussa vuorossa oli Sostakovitsin 5. sinfonia, Lisztin 1. pianokonsertto sek√§ Faur√©n Balladi fis-molli pianolle ja orkesterille.

Syksyllä 2011 aloitimme työstää Sibeliuksen sinfonioita ja ensimmäisenä ohjelmassa luontevasti ensimmäinen sinfonia. Lisäksi syksyn konsertissa kuullaan Mozartin oopperamusiikkia solistina Tapani Plathan (basso). Keväällä 2012 toteutimme jälleen konsertin yhteistyössä Akateemisen Laulun ja Cantabile-kuoron kanssa, jolloin ohjelmassa kuultiin Ludvig van Beethovenin 9. sinfonia upeiden solistien siivittämänä. Syksyllä 2012 ohjelmassamme on jälleen Sibeliusta (2. sinfonia) sekä Wagneria ja Tsaikovskia.

Helsinginkadun filharmonikkojen harjoitukset pidet√§√§n tiistaisin klo 18.20‚ÄĒ21.20. Jokaisen soittajan s√§√§nn√∂llinen harjoituksiin osallistuminen on yksi yhteissoiton kehittymisen kulmakivist√§.

Katso orkesterin soittajat ‚Äļ‚Äļ